Sven Nys laat zich uit over de mindere prestaties van Wout Van Aert: "Niet goed in zijn vel"

Redactie
| 0 reacties
Sven Nys laat zich uit over de mindere prestaties van Wout Van Aert: "Niet goed in zijn vel"

Wout Van Aert heeft zijn start van het nieuwe veldritseizoen gemist. Sven Nys, ploegmanager van de Telenet Fidea Lions, zag de wereldkampioen in het veld bezig in de Verenigde Staten. "Hij is op twee paarden aan het wedden", zegt Nys.

"Hij zit niet goed in zijn vel en presteert niet zoals we mogen verwachten", opent Nys in De Afspraak. "Normaal moet hij in de buurt komen van Van der Poel, maar hij is op twee paarden aan het wedden. Hij heeft zich voorgenomen om komend voorjaar de klassiekers te rijden en dat is op het hoogste niveau heel moeilijk te combineren."

Van Aert rijdt dan ook een heel andere voorbereiding dan de klassieke renners. "Klassieke renners nemen binnenkort een maand vakantie, laten hun lichaam helemaal tot rust komen en bouwen dan stelselmatig op om te pieken in april. Wout is in april begonnen aan zijn voorbereiding als veldrijder en moet dat nu een jaar rekken zonder grote rustperiodes", aldus Nys.

Tussenoplossing

En zelfs dan is enkele crossen laten vallen te weinig. "Hij heeft een tussenoplossing gezocht door enkele veldritten te laten vallen. Maar je neemt het wel op tegen toppers op de weg en tegen een fenomeen in het veld. En Van der Poel kiest wel. Hij combineert met mountainbiken en dat is een beperkter programma."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties