Unicum: Beobank-Corendon verovert Tsjechië en staat met maar liefst drie renners op het podium

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Unicum: Beobank-Corendon verovert Tsjechië en staat met maar liefst drie renners op het podium
Foto: © photonews

De Duitser Philipp Walsleben (Beobank-Corendon) heeft de eerste manche van de Toi Coi Cup in het Tsjechische Slany gewonnen. De Duitser bleef zowaar twee ploegmaats voor in Tsjechië.

Walsleben won in Slany voor thuisrijder Adam Toupalik en David van der Poel, de broer van Mathieu. "Maar makkelijk was het allerminst", vertelt Walsleben bij zijn team. "Thuisrijder Paprstka kwam erg sterk voor de dag. Ik kon hem en Adam er pas in de laatste ronde afrijden."

En er was natuurlijk het ploegenspel met Toupalik en van der Poel. "Met Adam heb ik rondenlang een tactisch spel kunnen spelen. Dat was in mijn voordeel. Dat David in de slotfase de derde plaats nog afsnoept van Paprstka is mooi."

Antwerpen 2013

De eerste keer dat Walsleben met twee ploegmaats op het podium staat? "Toch niet", zegt hij. "In 2013, in Antwerpen. Toen won Niels Albert, voor Mathieu van der Poel en mezelf. Al is het niet helemaal vergelijkbaar omdat Mathieu toen nog voor de jeugdploeg reed. Nu waren het echt drie dezelfde truien op het podium", besluit de Duitse crosser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties