Freire ziet zijn record geëvenaard door Sagan, maar: "In mijn tijd was het niveau hoger"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Freire ziet zijn record geëvenaard door Sagan, maar: "In mijn tijd was het niveau hoger"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oscar Freire werd net als Peter Sagan drie keer wereldkampioen en ziet de Slovaak dus naast hem op de recordtabel komen. Maar helemaal onder de indruk is hij niet.

Hij vindt dat Sagan te weinig concurrentie heeft. "Sagan start tegenwoordig in elke eendagskoers als topfavoriet", zegt de Spanjaard aan Sporza.

"Sagan sprint goed en klimt het best van alle sprinters. Als het parcours niet te veel bergop is, is hij de beste van alle renners. Maar hij heeft niet veel rivalen in WK’s en andere wedstrijden en dat was 6 à 8 jaar geleden ondenkbaar."

Er zijn niet veel toprenners meer

-Oscar Freire

Van Avermaet en co. komen dus niet in de buurt. "Het niveau van het wielerpeloton is volgens mij gezakt. Er zijn niet veel toprenners meer. Sagan is zo vaak superieur tegenover de rest, wat betekent dat het niveau van het internationale wielerpeloton niet heel hoog is."

"Valverde wint het grootste deel van de wedstrijden waarin hij start. Contador heeft jaren de toon aangegeven in de grote rondes. En dat wil zeggen dat er wel een paar goede renners zijn, maar veel winnaars rijden er niet rond in het huidige peloton." Of het kan zijn dat de strijd tegen doping écht werkt?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties