OFFICIEEL: Lotto-Soudal trekt Belgische WK-ganger aan

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
OFFICIEEL: Lotto-Soudal trekt Belgische WK-ganger aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Lotto-Soudal is nog volop bezig om het team van volgend seizoen helemaal op punt te stellen. Nu kondigt het een opvallende Belgische transfer aan.

Jens Keukeleire maakt immers de overstap van Orica-Scott naar Lotto-Soudal. Hij zal er de volgende twee seizoenen in actie komen. Toch enigszins onverwacht.

"Ik was niet op zoek naar een nieuwe ploeg, maar halfweg het seizoen had ik een gesprek met Marc Sergeant en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik was nog altijd erg gelukkig bij Orica - Scott, maar het feit dat Lotto Soudal een Belgische ploeg is, was doorslaggevend in mijn keuze."

Een Belgische ploeg gaat toch anders met dat voorjaar om

-Jens Keukeleire

"De voorbije seizoenen heb ik vaak met de nationale ploeg gereden en vertoeven in een omgeving met landgenoten, zowel in de rennerskern als bij het personeel, creëert toch een aparte sfeer. Ik heb al een goede band met heel wat renners en staf bij Lotto Soudal, dus ik kijk er enorm naar uit om deel uit te maken van dit team."

Hij wil zich vooral in de voorjaarsklassiekers tonen. "Vooral ook om samen het voorjaar te beleven. De laatste seizoenen is de focus van Orica - Scott op de voorjaarsklassiekers altijd vergroot, maar het is niet te vergelijken met hoe een Belgische ploeg ermee omgaat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties