Nys over nieuwe goudhaantje: "Een complete renner maken die op termijn kan meestrijden aan de top"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nys over nieuwe goudhaantje: "Een complete renner maken die op termijn kan meestrijden aan de top"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Sven Nys goud in handen heeft met zijn nieuwe aanwinst Tom Pidcock, was al langer duidelijk. De jonge Brit maakt op 15 oktober zijn debuut in Zonhoven. Nys wil hem stap per stap laten groeien.

Sven Nys wil alleszins geen druk op de schouders van zijn jonge belofte leggen. "Dat heb ik ook al tijdens de ploegvoorstelling gezegd", aldus Nys op de website van de Telenet Fidea Lions. "We willen dat Tom stap voor stap kan groeien. Ik weet ook wel dat er hoge verwachtingen zijn gezien zijn mooie palmares tot nu toe."

"Het is aan ons om hem verder te begeleiden, zijn CX-skills nog te verbeteren en van Tom een complete renner maken die op termijn kan meestrijden aan de top", vervolgt de ploegmanager van de Telenet Fidea Lions.

Binnen twee weken debuut in Zonhoven

Zijn eerste cross rijdt Pidcock over exact twee weken in Zonhoven. "Het is super dat Tom zijn eerste wedstrijd bij de U23 zal rijden in de Telenet Superprestige van Zonhoven. Meteen één van de mooiste crossen van de winter én het is een parcours waar hij vorig jaar ook gewonnen heeft. Ik kijk er naar uit, want ook Thijs Aerts vindt in Zonhoven een parcours op zijn maat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties