Lotto Soudal met Belgische en Franse kopman naar Lombardije: "De motivatie en conditie is echt top"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal met Belgische en Franse kopman naar Lombardije: "De motivatie en conditie is echt top"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag vindt met de Ronde van Lombardije in Italië het laatste Monument van het seizoen plaats. Het Belgische Lotto Soudal rekent zaterdag op twee kopmannen: onze landgenoot Tim Wellens en de Fransman Tony Gallopin.

Ploegleider Bart Leysen legt uit wat er zaterdag belangrijk zal zijn. "De koers is even lastig als andere jaren. Het zwaarste stuk ligt tussen de Ghisallo en de Sormano", weet Leysen. "Die laatste komt op vijftig kilometer van de meet, maar het is een echte muur die je moet overleven om kans te maken op de overwinning. Wij hebben een heel sterke ploeg aan de start, met onder meer Gallopin, Wellens en Benoot."

Die laatste twee zullen ook de kopmannen zijn voor Lotto Soudal. "Gallopin en Wellens zullen normaal gezien onze twee kopmannen zijn, maar het hangt ook af van de situatie en van het moment in de koers. Er zijn natuurlijk veel factoren die mee kunnen spelen. De finale kunnen Gallopin en Wellens in principe zeer goed aan."

'Maximum doen'

"De verkenning van het parcours is ook heel belangrijk als je de streek niet goed kent. De motivatie en de conditie van onze renners is echt top. Ze weten dat het de laatste grote koers van het jaar is en iedereen zal nog het maximum willen doen om onze kopmannen te helpen", besluit Leysen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties