Mathieu van der Poel wil ook dit gaatje op zijn palmares opvullen: "Veertig uren afzien"

Redactie
| 0 reacties
Mathieu van der Poel wil ook dit gaatje op zijn palmares opvullen: "Veertig uren afzien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks dat het veldritseizoen nog erg pril is, is de toon toch al gezet door Mathieu van der Poel. In de vijf crossen waar hij aan de start kwam, ging hij telkens met de bloemen aan de haal. Maar dit seizoen maakt hij ook een groot doel van de DVV Verzekeringen Trofee.

Van der Poel heeft alle crossen van de DVV Verzekeringen Trofee op zijn programma staan. "Ook al heb ik een drukke zomer achter de rug, ik zal dit jaar alles rijden van de DVV Verzekeringen Trofee. Goed voor in totaal veertig crossen, ongeveer", vertelt de Nederlander bij Sport.be.

'Veertig uren afzien'

Een serieuze boterham dus voor van der Poel dit jaar. "Dat is veertig uren afzien met een week recuperatie. Al zie ik altijd het meeste af in Oudenaarde, waar ik vorig jaar door een offday meteen mijn klassement naar de haaien hielp. Eigenlijk reed ik in deze Trofee zelden een goed eindklassement bijeen. Dan maar dit jaar zeker?"

De Nederlander maakt dus een echt doel van het nevenklassement. "Maar ik ben wel fan van het tijdsklassement. Het is eens iets anders: iedereen rijdt al op punten. Je kan iets goedmaken met een goede dag, maar evenzeer verliezen met een slechte dag", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties