Nummer twee uit de Tour de France pakt de bloemen in Milaan-Turijn

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nummer twee uit de Tour de France pakt de bloemen in Milaan-Turijn

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Colombiaan Rigoberto Uran heeft de semi-klassieker Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De renner van Cannondale-Drapac kwam solo aan. Adam Yates en Fabio Aru vervolledigden het podium in Italië.

Vier renners met als bekendste naam Gregory Rast (Trek-Segafredo) gingen al snel in de aanval en kregen een voorsprong van zes minuten van het peloton. De vluchters werden op ruim 20 kilometer van de streep gegrepen, het signaal voor Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) om er alleen vandoor te gaan.

Maar de aanval van de Fransman was te vroeg gepland. Hij werd op 8 kilometer van de streep dan ook ingerekend. Op de tweede beklimming van de Superga viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Een groepje met latere winnaar Uran en Fabio Aru ging er vandoor.

Yates probeert nog

Uran ging solo door en daarachter kwam er een samenwerking tussen onder meer Adam Yates, Aru en Gaudu. De Brit van Orica-Scott wilde nog naar de Colombiaan rijden, maar kwam te laat met zijn inspanning. Uran kwam solo aan en zo heeft Colombia na Chaves voor het tweede jaar op rij een winnaar in Milaan-Turijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties