Patrick Lefevere hekelt nieuwe UCI-regel: "250 jobs die bedreigd worden"

Redactie
| 0 reacties
Patrick Lefevere hekelt nieuwe UCI-regel: "250 jobs die bedreigd worden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De UCI heeft enkele weken een opvallende nieuwe regel bekendgemaakt voor het volgende wielerseizoen. De meeste wedstrijden worden met 7 renners per ploeg afgewerkt. In een Grote Ronde worden dat slechts 8 in plaats van 9 renners.

En daardoor staan heel wat jobs op het spel volgens Patrick Lefevere. "Vroeger telde een wielerploeg 28 tot 30 renners. Straks kan je een seizoen afwerken met 22 tot 24 renners.", aldus de teammanager van Quick-Step Floors. "Zes renners minder betekent ook dat je een verzorger, mecanicien, dokter en ploegleider op overschot hebt. Dat zijn tien mensen, maal 25 ploegen, ofwel 250 jobs die bedreigd worden."

Een hoge schatting volgens Marc Sergeant, maar ook hij is bezorgd. "Dit is geen goed nieuws, maar ik denk dat het uitbreiden van de WorldTour de scherpe kantjes er vanaf haalt. Hoe meer wedstrijden, hoe meer renners je nodig hebt", zegt de ploegmanager van Lotto Soudal in HLN.

De afslanking is ook zichtbaar bij beide ploegen. Bij Quick-Step Floors rijden er in 2018 slechts 27 renners tegenover de 29 van dit jaar. Bij Lotto Soudal worden dat er 25, 3 minder dan dit jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties