Prachtig! Toon Aerts zet zich in voor de jeugd

Redactie
| 2 reacties
Prachtig! Toon Aerts zet zich in voor de jeugd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Veldrijder Toon Aerts is veel meer dan alleen Europees Kampioen. Hij gaat zelfs buiten de sportgrenzen heen om de jeugd van een degelijke sportopleiding te voorzien.

Hij geeft immers atletiektraining aan kinderen. "Voor mij is dit een leuke uitlaatklep", aldus Aerts aan Sporza. "Een fietscarrière is heel leuk en heel plezant, maar het kan ook in een klap voorbij zijn. Vorige winter stond ik hier met een gebroken schouder naar de lopertjes te kijken."

"De eerste 5 minuten van de training ben ik wielrenner Toon. Daarna word ik snel leerkracht of trainer Toon. Of ik nu goed of slecht gecrost heb, daar trekken de kinderen zich niks van aan. Ze feliciteren me altijd. Dat is erg leuk. Ik amuseer mezelf en de kinderen ook."

Aerts was vroeger geen loper

Lopen deed hij zelf zelden als kind. "Ik deed wel aan karate. 's Avonds en in het weekend hing ik vooral op mijn fiets. Ik croste wat rond in de tuin en ploeterde door de modder."

"Voor mijn communie kreeg ik dan een mountainbike. Zo kon ik met mijn vader veldtoertochten rijden. Mijn ouders hebben lang de boot afgehouden, maar na veel gezaag mocht ik ook wedstrijden rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties