Wellens skipte WK-feestje en mikt op laatste monument: "Ik ging niet op stap"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Wellens skipte WK-feestje en mikt op laatste monument: "Ik ging niet op stap"
Foto: © photonews

Tim Wellens wil zijn seizoen meer glans geven met nog één overwinning. In de Ronde van Lombardije krijgt hij voor de laatste keer dit seizoen de kans om een 'grote koers' te winnen.

In Lombardije worden start- en aankomstplaats elk jaar omgewisseld. Dat maakt het apart. “Dit jaar is het Bergamo-Como, maar ik rijd liever andersom. In 2014 ben ik vierde geworden in Bergamo en dat is sowieso de mooiste aankomstplaats", aldus Wellens in Het Nieuwsblad.

"Ik weet nog dat iemand toen zei dat het de makkelijkste Lombardije was die hij ooit had gereden. Het ging om Jelle Vanendert, om geen namen te noemen. Meende hij dat echt of was hij jaloers op mijn prestatie? (lacht) Ik ben er nog altijd niet uit."

Voorbereiding achter de brommer

Het is een koers die hem ligt, daarom ging hij niet mee op stap na het WK. "Ik heb zeker nog de ambitie om er iets van te maken. Op training rijd ik met een heel goed gevoel. Het was leuk geweest hadden we met de ploeg Milaan-Turijn kunnen rijden, dat was de perfecte voorbereidingskoers geweest."

Het werd koersen achter de brommer voor Wellens. "Nu heb ik op training wedstrijden gesimuleerd. Achter de brommer, met mijn vriendin Sophie aan het stuur. Zij vindt dat leuk voor een uurtje of twee, maar we zijn een paar keer over haar limiet gegaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties