Als Sven Nys één wedstrijd opnieuw mag rijden, dan is het deze: "Ik stak daar te veel negatieve energie in"

Redactie
| 0 reacties
Als Sven Nys één wedstrijd opnieuw mag rijden, dan is het deze: "Ik stak daar te veel negatieve energie in"
Foto: © photonews

Sven Nys domineerde jarenlang het veldrijden, maar toch resulteerde dat in 'slechts' twee wereldtitels. Als er één wedstrijd is die de 'Kannibaal van Baal' opnieuw zou rijden, dan is het een wereldkampioenschap.

"Neem dan maar het WK van 2006 in het ­Nederlandse Zeddam", zegt Nys. "Ik was uittredend wereldkampioen en had op dat moment misschien wel 30 veldritten gewonnen. De sterren stonden goed om er een vervolg aan te breien. Ik voelde me oppermachtig, maar ik heb me die dag tactisch een oor laten aannaaien."

"Telkens wanneer ik demarreerde, sprongen Wellens en Vervecken mee om dan de boel te laten stilvallen"

En dat kwam vooral door enkele landgenoten. "Telkens wanneer ik demarreerde, sprongen Wellens en Vervecken mee om dan de boel te laten stilvallen. Dat begon me te ergeren, ik stak daar te veel negatieve energie in. In groep dachten ze meer kans te maken op de eind­zege - hun goed recht, natuurlijk", bekent Nys in HNB.

Nog méér pech

Alsof dat nog niet genoeg was, kende Nys nog meer pech. "Tot overmaat van ramp viel ik ook nog eens in de laatste ronde. Het beste was er toen al af. Mocht ik die wedstrijd opnieuw rijden, ik zou al mijn krachten in één of maximum twee straffe uitbraken steken en winnen", besluit de huidige teammanager van Telenet Fidea.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties