De allrounder in Mathieu van der Poel: "Mathieu is Mathieu. Zelfs op de piste zou hij meedoen voor de prijzen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De allrounder in Mathieu van der Poel: "Mathieu is Mathieu. Zelfs op de piste zou hij meedoen voor de prijzen"
Foto: © photonews

Wietse Bosmans maakte afgelopen zomer de overstap van Beobank-Corendon, waar hij aan de zijde van Mathieu van der Poel reed, naar Era-Circus. Ook Bosmans weet dat er momenteel weinig te doen valt aan de Nederlandse allrounder.

"Ik denk dat Mathieu momenteel op een heel hoog niveau rijdt", aldus Bosmans bij Wielerkrant.be. "Zelfs met een een mindere dag in Gieten kan hij toch nog met één demarrage het verschil maken en de koers naar zijn hand zetten. Voor de meeste crossers zal het moeilijk worden om het vuur aan de schenen te leggen."

Voor Wout Van Aert verliep de start van het nieuwe seizoen minder goed. "Wout rijdt nog altijd op een heel hoog niveau", weet de crosser van Era-Circus. "Maar hij is misschien een halve procent minder dan vorig jaar. Als hij die halve procent er bij krijgt, zullen er nog mooie duels volgen."

"Ik denk dat sommige mensen niet weten hoe gigantisch getalenteerd hij is"

Bosmans reed tot afgelopen zomer aan de zijde van Mathieu van der Poel bij Beobank-Corendon. "Ik versta zijn keuze heel goed om voor de Spelen van 2020 te gaan. We hebben het er regelmatig over gehad toen we samen trainden. Het heeft altijd wel in zijn hoofd gespookt. De ploeg stond er ook al een tijdje achter. Mathieu is Mathieu en kan zich dat permitteren."

"Ik denk dat sommige mensen niet weten hoe gigantisch getalenteerd hij is. Als hij op 27e de overstap naar de weg maakt, dan zal dat lukken. Zelfs op de piste zou hij meedoen voor de prijzen. Hij moet doen wat hij graag doet. En daar is hij mee bezig. Als hij pas op zijn 25 of 26 klassiekers op de weg zal rijden, zal dat niets veranderen", besluit Bosmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties