Michel Wuyts ziet meerdere factoren voor het feit dat Mathieu van der Poel geen 7 op 7 pakte

Redactie
| 0 reacties
Michel Wuyts ziet meerdere factoren voor het feit dat Mathieu van der Poel geen 7 op 7 pakte
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel is dan toch te kloppen. Zondag kregen we in Ronse een eerste spannend duel tussen de Nederlander en grote rivaal Wout Van Aert, al ging Lars van der Haar wel met de zege aan de haal. De oorzaak volgens Michel Wuyts? De stijgende vormcurve bij Van Aert en de dubbele weekends.

Geen 7 op 7 dus voor van der Poel. En de komende weken zal het volgens Michel Wuyts moeilijk blijven. "We zijn begonnen aan de dubbel bezette weekends", opent de Sporza-commentator. "Dan lijkt het me logisch dat we een bredere spreidstand krijgen. Met 6 op 7 is Van der Poel de grote man van de beginnende herfst. Dat is indrukwekkend. Die dubbele bezetting gaat dat veranderen."

Vooral de prestatie van Wout Van Aert zal deugd gedaan hebben bij de wereldkampioen. "Wout heeft moed getankt in Ronse. De komende weken zal hij zijn kracht nog beter kwijt kunnen."

"Iedereen ging ervan uit dat Van der Poel op zijn elan zou voortgaan en 7 op 7 zou boeken"

"Iedereen ging ervan uit dat Van der Poel op zijn elan zou voortgaan en 7 op 7 zou boeken. Dat is dan wel even anders uitgedraaid. Dat heeft vooral te maken met de stijging in de curve van Van Aert, die op een parcours waar hij zijn vermogen kwijt kan, zijn tegenstander pijn gedaan heeft", besluit Wuyts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties