"Op dit moment is hij een klasse apart, maar Mathieu zal ook niet op dat niveau kunnen blijven rijden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Michael Vanthourenhout vindt Mathieu van der Poel op dit moment een klasse apart

"Op dit moment is hij een klasse apart, maar Mathieu zal ook niet op dat niveau kunnen blijven rijden"
Foto: © photonews

Michael Vanthourenhout hoopt net als vorig seizoen af en toe de Grote Twee het vuur aan de schenen te kunnen leggen. "Maar ik denk dat Mathieu van der Poel op dit moment een klasse apart is", aldus de West-Vlaming.

Vanthourenhout wil dit seizoen een nieuwe stap zetten. "Mijn ambitie is een beetje dezelfde als vorig jaar. Ik wil net iets regelmatiger zijn en meer uitschieters hebben", opent Vanthourenhout bij Wielerkrant.be. "Ik hoop geen mindere momenten te hebben en om te proberen altijd voor die top vijf te gaan. Dat ligt binnen mijn mogelijkheden."

Aan Mathieu van der Poel lijkt er alvast weinig te doen. "Ik denk dat Mathieu op dit moment een klasse apart is. In Eeklo dacht ik wel dat die kloof iets minder geworden was. In Gieten liep het iets minder, maar als je dan kijkt hoe hij de laatste drie ronden nog weg reed... Hij pakte nog een halve minuut. Indrukwekkend!"

"Mathieu zal ook niet op dat niveau kunnen blijven rijden. Wout zal ook nog wel verbeteren. En Ik denk dat Laurens (Sweeck) en enkele anderen ook een stap vooruit hebben gezet", besluit Vanthourenhout.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties