Quick-Step Floors komt met update over onfortuinlijke Belgische klimmer Laurens De Plus

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Quick-Step Floors komt met update over onfortuinlijke Belgische klimmer Laurens De Plus
Foto: © photonews

Het was schrikken toen Laurens De Plus zaterdag de ravijn in donderde in de Ronde van Lombardije. Ondanks de zware valpartij heeft de jonge renner van Quick-Step Floors bijzonder veel geluk gehad.

In de afdaling van de Muro di Sormano ging De Plus op zoek naar de Franse leider Mikael Cherel, maar De Plus kwam in een ravijn terecht. Hij werd meteen naar het ziekenhuis van Cantu gebracht, waar hij 24 uur onder observatie werd gehouden. Daarna werd hij overgebracht naar Herentals voor verdere onderzoeken. Er kwam een kleine breuk aan de knie aan het licht.

'Geluk gehad'

"Ik was bang dat mijn knie ernstige schade had opgelopen, maar gelukkig is het zo slecht nog niet" aldus De Plus bij zijn team. "De dokters hebben me verteld dat ik geluk heb gehad en dat het veel erger kon aflopen. Mijn gedachten zijn ook bij de andere renners die daar gecrasht zijn. Ik wens ze allemaal het beste toe."

De Plus wil nu op 2018 focussen. "Het is niet de beste manier om het seizoen te eindigen, maar ik bekijk het op een positieve manier. Het seizoen is toch op zijn einde en zo heb ik tijd om te herstellen tot we in december met de ploeg op trainingskamp gaan", klinkt het hoopvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties