Roodhooft duidelijk: "Mathieu moest het gat niet dichtrijden, het was niet slim van Van Aert"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 31 reacties
Roodhooft duidelijk: "Mathieu moest het gat niet dichtrijden, het was niet slim van Van Aert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lars Van der Haar ging in Ronse met de overwinning aan de haal doordat de twee grote tenoren het gat niet voor elkaar wilden dichtrijden. Volgens Roodhooft was het niet aan Mathieu Van der Poel om dat te doen.

"Ik vind dat Mathieu de juiste keuze gemaakt heeft", zegt Christophe Roodhooft, manager van Beobank-Corendon in Het Laatste Nieuws. Nochtans won Van der Poel de voorbije zes crossen.

Niet slim van Van Aert om niet te reageren

-Christophe Roodhooft

"Van Aert was de voorbije twee keer heer en meester in Ronse, het parcours is op zijn lijf geschreven: dan moet Mathieu het gat niet dichtrijden. Ik vind het niet slim dat Van Aert niet gereageerd heeft: hij heeft dit seizoen nog niet gewonnen."

"Trouwens, Mathieu is uiteindelijk wel in de achtervolging gegaan. Hij zat nog op 5 seconden toen hij een slipper maakte in een bocht en plots op zijn gat zat. Ook Van Aert werd daar opgehouden. De kloof was op slag weer 12 seconden. Om maar te zeggen dat Mathieu bereid is om te koersen."

"In Gieten heeft hij ook altijd gereageerd. Waarom nu dan niet? Wat ik al zei: de voorbije jaren was dit de cross van Van Aert. Ach, ik denk niet dat we hier veel heisa om moeten maken. Mathieu was goed, niet super, en ook Van Aert was blijkbaar niet zeker van zijn stuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties