Sven Nys haalt grappig verhaal uit carrière boven: "Ik zat daar oog in oog met de controleur met de deur wagenwijd open"
Redactie
| 0 reacties
Sven Nys haalt grappig verhaal uit carrière boven: "Ik zat daar oog in oog met de controleur met de deur wagenwijd open"
Foto: © photonews

Sven Nys heeft in zijn lange carrière uiteraard enkele spannende verhalen beleefd. Maar enkele verhalen waren dan ook weer minder leuk - of net grappig - om na te vertellen.

Zo was er eens een wedstrijd in Australië. "Na een WK-wedstrijd mountainbike in Australië werd ik ineens heel erg misselijk", vertelt Nys. "De dokter werd erbij geroepen, maar het was te laat. Alles kwam er integraal uit zoals het er was ingegaan. Die spaghetti kon je zo weer opdienen", grapt hij in gesprek met HNB.

Maar een ander verhaal was nog erger. "Het ergste is toch die keer dat ik plots de dopingcontrole voor de deur had staan. We stonden op het punt om naar een koers te vertrekken. Ik moest en zou - ter controle - een plasje afleveren, maar dat ging hoegenaamd niet! Na veel vijven en zessen voelde ik een iets grotere boodschap aan de deur kloppen", lacht Nys.

Niet alleen naar toilet

"Maar er was geen sprake van dat ik alleen naar het toilet mocht. Daar zat ik dus - met de deur wagenwijd open - oog in oog met die controleur. Doe maar rustig, zei hij nog. Ik ben dat gewoon. Awel, ik toch niet. Het was een van de ergste dingen die ik ooit heb moeten doen. Toen was ik echt blij dat die mannen van de VRT er niet met een camera bovenop zaten", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties