Lotto Soudal geeft Belgisch supertalent zijn kans bij de profs volgend seizoen: "Een droom die uitkomt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal geeft Belgisch supertalent zijn kans bij de profs volgend seizoen: "Een droom die uitkomt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal trekt ook volgend seizoen de kaart van de jeugd. Eén van de jonge renners om naar uit te kijken wordt onze landgenoot en neoprof Bjorg Lambrecht, die afgelopen seizoen al Luik-Bastenaken-Luik bij de U23 won.

"Dit is een droom die uitkomt", vertelt Lambrecht. "In het begin van dit jaar had ik nooit gedacht dat ik in januari 2018 al de overstap naar de profs zou kunnen maken. Vorige winter was ik acht weken out door een voetbreuk. Ik dacht dat mijn basis veel te smal zou zijn bij het aanvatten van de eerste wedstrijden. Normaal zou ik mijn wederoptreden pas maken na Luik-Bastenaken-Luik, maar ik pakte er toch de overwinning."

"Vervolgens reed ik een supersterk seizoen. Mijn prestaties in de Tour de l’Avenir in augustus gaven de doorslag om al begin 2018 de overstap naar de profs te maken. Er zijn nog leeftijdsgenoten, toppers bij de U23, die in januari prof worden en zo zou er veel druk op mijn schouders rusten bij de beloften. Nu begin ik bij de profs vanaf nul."

'Afzien'

Er gaat dus een hele nieuwe wereld open voor het jonge talent. "Het is een stap in het onbekende en ik twijfel er niet aan dat ik de eerste maanden zal afzien. Het zal alleszins veel bijleren worden. Binnen het WorldTour-team wil ik volgend jaar graag de kopmannen helpen in de finales tijdens kleinere rondes. Ik zal aan de zijde rijden van onder meer Tiesj Benoot en Tim Wellens."

Maar Lambrecht denkt uiteraard ook aan de toekomst. "In de toekomst hoop ik uiteraard zelf resultaten neer te zetten, zowel in rittenwedstrijden als in de Ardennenklassiekers. Het tijdrijden wordt alvast een van mijn werkpunten, daarin moet ik beter worden als ik later zelf wil meestrijden voor een hoge notering in het rondewerk", klinkt het ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties