Sky-bad boy voor de rechter gedaagd door collega
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Sky-bad boy voor de rechter gedaagd door collega

Sebastien Reichenbach, renner van La Française des Jeux, zal zijn Italiaanse collega van Sky, Gianni Moscon, voor de rechter dagen. Volgens Reichenbach deed die hem opzettelijk vallen.

Reichenbach brak zijn elleboog en liep een barst in het bekken op. “Ik werd bewust ten val gebracht door Gianni Moscon. Hij moet betalen voor de schade”, aldus de Zwitser die een klacht indiende bij de Italiaanse politie.

Het gebeurde in een afdaling. “Plots kreeg ik een duw van Moscon. Hij heeft zich opzettelijk tegen mij geworpen. Er zijn renners die het hebben zien gebeuren en willen getuigen", maakt hij zich sterk. "Want dit kan echt niet door de beugel. Mijn ploeg heeft me aangespoord om een klacht in te dienen.”

Ik hoop dat een toeschouwer de val gefilmd heeft

Aanleiding is de tweet die Reichenbach stuurde toen Moscon Kevin Réza racistisch bejegende. “Ik ben geschokt dat er nog ­altijd dwazen in het profpeloton rijden die collega's racistisch beledigen. Je bent een schande voor onze sport!”

“Ik hoop ook dat een toeschouwer de val heeft gefilmd. Want ik besef ook dat het nu woord tegen woord is”, zegt Reichenbach. Vanuit zijn ziekenbed spoorde hij nog ploegmaat Thibaut Pinot aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5093 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties