Belgische veldrijders in de achtervolging op Nederland: "We zijn misschien te verwend geweest"

Redactie
| 0 reacties
Belgische veldrijders in de achtervolging op Nederland: "We zijn misschien te verwend geweest"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij is nog niet zo lang bondscoach van de Belgische veldrijders, maar Sven Vanthourenhout weet dat er hem een zware opgave wacht. België kampt momenteel met een achterstand op de noorderburen.

"Ik moet vaststellen dat een aantal van onze jonge Belgen blijkbaar meer tijd nodig heeft om door te groeien", opent Vanthourenhout in HNB. "Je ziet dat vooral bij de beloften, het gaat daar niet zo snel als bij de Nederlanders. Ik hoop echt dat die progressiemarge er nog is. Maar voorlopig is het achtervolgen."

Veranderingen

Vanthourenhout wil daar op termijn zeker verandering in brengen. "Het is aan ons om daar verandering in te brengen. We moeten onze renners steunen en alle hulp bieden die er is, maar je bent natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit. En die is nu iets minder. In Nederland zitten ze daar nu dan weer met een toplichting."

Nochtans blijft België hét veldritland bij uitstek. "We zijn misschien te verwend geweest", beseft hij. "Het ging te makkelijk. Onze jongens worden al heel snel in de watten gelegd en moeten er vaak minder voor knokken. Je moet je afvragen of dat wel goed is. Ik ben pas bondscoach, dus dit seizoen is het moeilijk om nog veranderingen door te voeren. Maar in de toekomst wil ik meer met de jeugd bezig zijn en vooral de basis meegeven van het veldrijden

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties