Ex-renner van Patrick Lefevere moet het Franse Cofidis opnieuw op sleeptouw nemen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ex-renner van Patrick Lefevere moet het Franse Cofidis opnieuw op sleeptouw nemen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yvon Sanquer is niet langer de teammanager van de continentale Franse wielerploeg Cofidis. De Fransman wordt opgevolgd door een landgenoot met een verleden bij het Belgische Quick-Step: Cédric Vasseur.

Cofidis beseft dat er door de grote concurrentie in de wielerwereld meer resultaten nodig zijn. En die wil het bereiken met een nieuwe ploegmanager. Er werd daarbij voor Cédric Vasseur gekozen. Vasseur was prof tussen 1994 en 2007 en sloot zijn carrière af bij de Quick.Step-ploeg van Patrick Lefevere. Hij won in zijn carrière twee ritten in de Tour.

De ingenieur van opleiding was na zijn carrière nog voorzitter van de Internationale Wielrennersfederatie (CPA) en werkte voor de Franse televisie en de RTBF. Maar nu gaat hij zich dus bezighouden met het managen van een wielerteam.

4 Belgen onder hoede van Vasseur

Bij Cofidis komt hij onder meer de Franse sprinter Nacer Bouhanni tegen. Volgend seizoen rijden er met Dimitri Claeys, Bert Van Lerberghe, Michael Van Staeyen en Kenneth Vanbilsen ook vier Belgen voor de Franse ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties