Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt legt succesrecept uit en verklaart het 'Mathieu-effect'

Redactie
| 0 reacties
Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt legt succesrecept uit en verklaart het 'Mathieu-effect'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl vroeger België hét veldritland bij uitstek was, lijkt die rol nu weggelegd voor Nederland. In bijna alle categorieën is er een Nederlander of Nederlandse die domineert. Bondscoach Gerben de Knegt legt uit hoe dat komt.

"Ja, we doen het goed, hé. Ik ben fier op ons succes, maar we hebben ook gewoon een zeer goede lichting", vertelt bondscoach Gerben de Knegt in HNB. "Dat is ook mede te danken aan onze wekelijkse trainingen. We hebben landelijke trainingspunten, waar we iedere woensdag onze talentgroepen in hun regio kunnen begeleiden."

Al is Nederland daar al langer mee bezig. "We zijn daar al meer dan tien jaar mee bezig, maar ik heb dat de laatste jaren kunnen uitbreiden. En dat begint nu echt te renderen. We volgen de renners van jongsaf en kunnen hun evolutie volgen en bijsturen."

Van der Poel

Natuurlijk is er ook het 'Mathieu-effect'. "Ja, hij is een positieve kerel met een enorme uitstraling. Jonge renners willen later de nieuwe van der Poel worden. En renners als Lars van der Haar trainen op woensdag vaak mee. Dat geeft die jongeren een enorme boost. De cross is nu ook veel populairder geworden bij ons", besluit de Knegt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties