Nieuwe UCI-regel doet kern van BMC-ploeg van Greg Van Avermaet drastisch krimpen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuwe UCI-regel doet kern van BMC-ploeg van Greg Van Avermaet drastisch krimpen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor BMC was het een succesvol seizoen, mede dankzij onze landgenoot Greg Van Avermaet, die het WorldTour-klassement op zijn naam schreef. Maar volgend seizoen wacht er toch één grote verandering bij de ploeg.

De kern van de ploeg wordt afgeslankt van 29 naar 24 renners. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe UCI-regel van volgend seizoen waarbij er minder renners per wedstrijden aan de start mogen verschijnen. "In 2018 zullen we van 29 naar 24 renners gaan, wat meer past bij onze kalender en het aantal renners per wedstrijd", legt teammanager Jim Ochowicz uit.

"We zeggen vaarwel tegen enkele renners die van ploeg veranderen of met pensioen gaan. Enkele daarvan waren een hele poos bij BMC. Ik wil hen bedanken en succes wensen met alles wat ze doen in de toekomst."

Nieuwkomers

Bij de nieuwkomers zit met Jürgen Roelandts ook een Belg. "Ik wil onze vier nieuwkomers welkom heten. Ze brengen heel wat ervaring en verschillende 'skills' naar de ploeg, dus ik kijk al uit naar het volgend seizoen. We hebben een sterke ploeg en zullen hard werken om onze doelen in 2018 te verwezenlijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties