Best opmerkelijk: Kim Van de Steene haakt af voor EK in Tabor, maar bondscoach roept geen vervanger op

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Best opmerkelijk: Kim Van de Steene haakt af voor EK in Tabor, maar bondscoach roept geen vervanger op

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Vanthourenhout en de Belgische wielerbond maakten maandagavond de selecties bekend voor het Europees kampioenschap veldrijden van volgend weekend in Tabor. Kim Van de Steene is er niet bij, maar Sven Vanthourenhout roept geen vervanger op.

De ervaren Kim Van de Steene is aan enkele uitstekende weken bezig. Ze werd door bondscoach Sven Vanthourenhout beloond met een selectie voor het Europees kampioenschap in Tabor, maar de veldrijdster past. Van de Steene had zich voor het seizoen al voorgenomen geen verre verplaatsingen meer te maken.

Geen reserve mee

Haar gezinsleven gaat voor en daarom past ze voor het EK in Tsjechië. Bij de Belgische vrouwen stond met Karen Verhestraeten één reserve aangeduid, maar zij gaat - vreemd genoeg - niet mee naar Tabor. Wat de verklaring daarvoor is, is nog onduidelijk.

Verhestraeten zelf kende een moeilijk begin van het seizoen door rugproblemen, maar presteert de laatste weken opnieuw prima. Alleszins zakken de Belgische vrouwen met één landgenote minder af naar Tabor. Wereldkampioene Sanne Cant is het speerpunt van de Belgische selectie, al lijkt de topfavoriete Maud Kaptheijns te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties