Debat van de Week: Hoe lang mogen of moeten de Giro, Tour en Vuelta duren?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Debat van de Week: Hoe lang mogen of moeten de Giro, Tour en Vuelta duren?
Foto: © photonews

In het wielrennen zijn er, zoals u ongetwijfeld weet, met de Giro, Tour en Vuelta drie Grote Rondes. Maar de duur van deze Grote Rondes is altijd voer voor discussie. Debatteer mee in ons 'Debat van de Week'.

Patrick Lefevere kaartte het afgelopen week nog aan: de Grote Rondes duren veel te lang. De ploegmanager van Quick-Step Floors stelt dan ook voor om Giro, Tour en Vuelta in te korten naar twee weken of maximaal 17 ritten.

Volgens Lefevere zal er zo nog steeds heel wat spanning zijn en zal het bovendien dezelfde winnaar opleveren. We moeten toegeven: in tijden dat het programma van de renners steeds drukker wordt en er bovendien vanaf komend jaar minder renners per wedstrijd aan de start mogen staan, is er wel iets te vinden in het voorstel van Lefevere.

Geld

Maar, een belangrijke drijfveer van de organisatoren zoals ASO (organisator Tour) en RCS (organisator Giro) is natuurlijk geld. Langere rittenkoersen betekenen meer inkomsten. En dat willen de organisatoren natuurlijk niet zomaar weggeven.

Wat vindt u van het voorstel om de Grote Rondes in te korten? Debatteer mee en stem zeker in onze poll onderaan in het artikel.

Wat met de duur van de Grote Rondes?

100%
0%
0%
0%
0%

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties