Gianni Meersman heeft een verklaring voor de mindere vorm van kopmannen Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout

Redactie
| 0 reacties
Gianni Meersman heeft een verklaring voor de mindere vorm van kopmannen Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels zijn de twee kopmannen bij Marlux-Napoleon Games, maar beide crossers maken momenteel een moeilijker periode mee. Ploegleider Gianni Meersman heeft daar een verklaring voor.

De resultaten van de laatste weken zijn minder goed bij Pauwels en Vanthourenhout. "Een samenloop van omstandigheden", vertelt Meersman in HLN. "Kevin Pauwels bijvoorbeeld kampt met rugklachten. Alleen weigert hij zich daar achter te verschuilen. Eerlijk, ik kan amper geloven dat ze de voorbije zomer slecht gewerkt hebben."

"Kevin is sowieso een plichtsbewuste jongen. Hij mist regelmaat, maar hij was lang niet overal slecht. In Ronse vond ik hem zelfs een sterke wedstrijd rijden, net als Michael. Al lijkt die laatste wel gemakkelijk het kopje te laten hangen. Alsof hij zich moeilijk kan opladen als het minder gaat. Dat moet er uit."

Vertrouwen

Meersman ziet dus een gebrek aan vertrouwen bij beide kopmannen. "Voorts merk ik dat ze niet altijd evenveel zelfvertrouwen hebben. Hun talent moeten we in elk geval niet in vraag stellen. Drie van de vier zijn wereldkampioen geweest", doelt Meersman op de regenboogtruien van Pauwels, Iserbyt en Vanthourenhout bij de jeugd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties