Kersvers ploegleider Gianni Meersman probeert met dit initiatief een verdere crisis af te wenden bij Marlux-Napoleon Games

Redactie
| 0 reacties
Kersvers ploegleider Gianni Meersman probeert met dit initiatief een verdere crisis af te wenden bij Marlux-Napoleon Games
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen verloopt momenteel stroef bij Marlux-Napoleon Games. Bij de profs lijkt enkel Dieter Vanthourenhout iets of wat zijn niveau te halen. Ploegleider Gianni Meersman probeerde deze week de bakens te verzetten met een ministage.

Zo gingen Eli Iserbyt, de broers Michael en Dieter Vanthourenhout en Kevin Pauwels op een korte stage in de Ardennen. De resultaten laten te wensen over en dat zinde ook Jurgen Mettepenningen niet, die in Zonhoven nog heel wat vips en sponsors had uitgenodigd. Net dan in Zonhoven liep het helemaal fout met drie opgaves.

"Jurgen zat er mee", vertelt Meersman in HLN. "En dat heeft hij de renners achteraf ook duidelijk gemaakt. Begrijpelijk. Hij voelt zich verantwoordelijk. Als drie van je vijf renners opgeven, kan je niet verwachten dat de baas happy is. In de wagen heb ik na Zonhoven twee uur gepiekerd. Waarom loopt het fout? Wat kan ik doen om de jongens op korte termijn beter te laten presteren? Daarom knutselde ik deze ministage in elkaar."

"Ik hoop dat het iets oplevert"

En dus is het hopen dat er snel beterschap komt. "Ik hoop dat het iets oplevert. Deze korte stage is tweeledig. Enerzijds wil ik laten zien dat we het vertrouwen in hen behouden. Daarnaast hoop ik hen op conditioneel vlak een dienst te bewijzen met die intervaloefeningen. Een extra prikkel die hen iets beter moet maken", besluit de West-Vlaamse ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties