Lijkt de keuze dan toch al gemaakt voor supertalent van Sven Nys? "Ik zal uiteindelijk op de weg eindigen"

Redactie
| 0 reacties
Lijkt de keuze dan toch al gemaakt voor supertalent van Sven Nys? "Ik zal uiteindelijk op de weg eindigen"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas, kortweg Tom, Pidcock is misschien wel de man die op termijn Mathieu van der Poel het vuur aan de schenen kan leggen in het veldrijden. Maar net als die andere topper Wout Van Aert weet hij dat hij ooit de definitieve overstap naar de weg zal maken.

Pidcock is een man die van vele markten thuis is. Bij de junioren werd hij in het veldrijden Brits en Europees kampioen en pakte hij bovendien de regenboogtrui in het Luxemburgse Bieles. Maar als winnaar van Parijs-Roubaix en wereldkampioen tijdrijden op de weg bij de junioren is hij ook daar een klasbak.

Weg of veld? Het blijft voor veel renners een moeilijke keuze. Al weet de 18-jarige Brit die voor de Telenet Fidea Lions van Sven Nys uitkomt, dat hij uiteindelijk op de weg zal eindigen. Momenteel probeert hij beide disciplines te combineren. "Op deze leeftijd is dat perfect mogelijk", vertelt Pidcock bij WielerFlits.nl.

Combineren

"Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om de twee te blijven combineren. Dat besef ik ook wel. Ik heb gewoon heel veel plezier in het crossen en ik blijf het nog zeker twee jaar bij deze ploeg doen. Uiteindelijk zal ik wel eindigen op de weg, alleen weet ik nog niet wanneer. Ik vind ook niet dat ik al een hele carrièreplanning moet maken, ik pin mij nergens op vast", aldus het supertalent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties