"Net zoals de generatie van Wellens en Nys zal de lichting van Wout en Mathieu heel lang meegaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Net zoals de generatie van Wellens en Nys zal de lichting van Wout en Mathieu heel lang meegaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Frustrerend. Dat woord kan door veel crossers gebruikt worden als Wout Van Aert of Mathieu van der Poel met de zege aan de haal gaan. Het is voor veel veldrijders hopen op een dichte ereplaats. Dit seizoen is dat iets minder bij Tom Meeusen.

"Voor mij is hun dominantie niet zo frustrerend, omdat ik sinds dit seizoen in het kamp van Mathieu van der Poel zit", legt Meeusen uit bij Sporza. "Je merkt wel dat de andere ploegen focussen op podiumplaatsen in plaats van op overwinningen, terwijl het in de koers toch gaat om winnen. Maar door renners als Mathieu en Wout is dat veel moeilijker."

'Uitstraling'

"Voor het veldrijden is het wel een goede zaak dat van der Poel en Van Aert blijven crossen. Dat geeft uitstraling aan onze sport. Ik vind het zeker niet erg om door zulke renners geklopt te worden. Maar met enkel Van der Poel en Van Aert heb je geen cross. De rest van het deelnemersveld in de crossen zijn geen pannenkoeken. Ook op de weg rijden ze vrij goed.

Is het dan hopen op pech voor één van beiden? "Je hoopt alleen maar dat je zelf beter wordt en dat je eens kan meedoen voor de prijzen. Maar elk jaar zijn het telkens dezelfde twee renners die naar voren komen: Van Aert en Van der Poel. Net zoals de generatie van Wellens en Nys zal de lichting van Wout en Mathieu heel lang meegaan", weet Meeusen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties