Pechvogel Alicia Franck weken, maanden aan de kant: "Kwaad op mezelf, mijn kuitbeen volledig af"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Pechvogel Alicia Franck weken, maanden aan de kant: "Kwaad op mezelf, mijn kuitbeen volledig af"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alicia Franck zag vorig jaar door een verkeersongeval al een heel deel van haar seizoen in rook opgaan en ook nu is dat het geval voor de renster van Marlux-Napoleon Games.

Bij de verkenning van het parcours in Boom, viel ze plots. "Geen spectaculaire val, ik was zelfs kwaad op mezelf omdat ik op een niet eens zo moeilijk stuk een fout maakte", aldus Alicia Franck in Het Laatste Nieuws.

"Het was in een kleine afdaling in het gras. Dat gras lag wat nat. Ik vreesde dat ik niet tijdig zou kunnen stoppen, remde wat harder en begon te schuiven. Toen ik beneden was, sloeg ik toch nog om."

Kuitbeenbreuk

Het werd een val met zware gevolgen. "Bij het recht krabbelen kon ik niet meer op mijn voet staan. In het ziekenhuis bleek dat mijn kuitbeen enkele centimeter boven de enkel volledig af was. Geen rechte breuk, maar in de vorm van een spiraal."

Het WK in Valkenburg kan ik halen, maar dan moet ik goeie resultaten rijden in januari

-Alicia Franck

"De breuk is niet verplaatst, waardoor opereren niet nodig was. Zes weken gips, maar over twee weken ga ik op controle. Afhankelijk van hoe het geneest, zal ik de laatste twee weken misschien al een beetje mogen steunen."

Ze mist dus een pak crossen. "Eens het mogelijk is, zal ik ter plaatse naar de cross gaan kijken. Plannen voor januari en februari maak ik niet. Het wereldkampioenschap begin februari in Valkenburg kan ik halen, maar enkel als ik in januari een paar goede resultaten haal. Of dat mogelijk is, weet ik niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties