Vervecken roemt neoprof Hermans, maar heeft het ook over ex-beloftenwereldkampioen: "Hij heeft nog meer tijd, maar Wout en Mathieu stonden er meteen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vervecken roemt neoprof Hermans, maar heeft het ook over ex-beloftenwereldkampioen: "Hij heeft nog meer tijd, maar Wout en Mathieu stonden er meteen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toegegeven, momenteel is de kloof tussen België en Nederland groot in het veldrijden. Zowel Mathieu van der Poel als Maud Kaptheijns domineren. Toch heeft ons land met onder meer Quinten Hermans en Eli Iserbyt enkele jonge renners die op komst zijn.

Hermans kent prima weken als neoprof, voor Iserbyt verloopt de mix tussen beloften en profs moeilijker. Dat ziet ook Erwin Vervecken. "Iserbyt haalt niet het niveau dat we verwachten, daar moeten we eerlijk in zijn", opent Vervecken bij Wielerkrant.be. "Ik had wel iets verwacht van Quinten Hermans, maar hij doet het beter dan ik verwacht had. Quinten is duidelijk de betere van de twee nu."

"Ik denk dat hij altijd nummer twee was na Mathieu van der Poel. Daardoor is hij goed op snelle parcoursen. Hij kan aanklampen en volgen en dat is wat je nu moet kunnen met die sterke twee", weet Vervecken.

Aanvaller Iserbyt

Voor Iserbyt verloopt het na een moeilijk seizoen vorig jaar opnieuw wat stroef. "Iserbyt is een aanvaller. Bij de profs is dat op dit moment niet makkelijk. Hij is ook nog een stuk jonger dan Hermans. Hij heeft nog meer tijd, maar Wout en Mathieu stonden er meteen. Hij is dan weer wat weggezakt."

"Ik denk niet dat iemand verwacht had dat hij direct top zou zijn. Maar nu zou hij de absolute alleenheerser moeten zijn bij de beloften. Je zou hem af en toe wel eens derde, vierde of vijfde verwachten bij de elite. Behalve Meulebeke bij de elite en Ronse, waar hij de beloftencross won, wat niet meer dan normaal is, zijn zijn uitslagen matig. Ik schatte hem hoger in", aldus Vervecken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties