Het aanstormende talent op de weg en in het veld? "Speciaal geval, mix van Mathieu van der Poel en Peter Sagan"

Redactie
| 0 reacties
Het aanstormende talent op de weg en in het veld? "Speciaal geval, mix van Mathieu van der Poel en Peter Sagan"
Foto: © photonews

De laatste tijd wordt er heel wat gesproken en geschreven over Tom Pidcock, hét supertalent in de cross bij uitstek die momenteel voor Telenet Fidea rijdt. Ook Sven Vanthourenhout is onder de indruk door de amper 18-jarige Brit.

Pidcock is een groot talent op de weg en in het veld. "Het soort waarvan maar om de zoveel tijd een exemplaar op de wereld wordt gezet", zegt Vanthourenhout. "Speciaal geval, mix van Mathieu van der Poel en Peter Sagan. Ik heb zijn transfer naar Telenet-Fidea Lions mee onderhandeld. Niet financieel, dat was mijn job niet. Wel sportief. Ik zie ze nog altijd zitten. Ma en pa, oprecht bezorgd over de toekomst van hun zoon."

"Tom, zelfzeker en nonchalant achterover leunend in de zetel, pet omgekeerd op het hoofd. Een vijftal grote ambities, stelde hij zichzelf voor de komende twee, drie jaar. Acht keer op de tien denk je dan: 'wat een arrogant ventje, zeg, die zal nog véél boterhammen moeten eten'. Maar door zijn speelsheid vind je het tegelijk wel ergens veroorloofd.

En enkele van die doelen heeft de Brit ondertussen al op zak. "Drie van die vijf doelen heeft hij inmiddels gerealiseerd. Juniorenwereldkampioen veldrijden worden in Bieles? Check. Parijs-Roubaix voor junioren? Check. De juniorenwereldtitel tijdrijden in Bergen? Check. Het zorgt ervoor dat hij op dit moment nog niet weet waar zijn toekomst ligt", besluit Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties