Loodzware opdracht voor bondscoach Sven Vanthourenhout: "Een fenomeen als van der Poel is niet kloonbaar"

Redactie
| 0 reacties
Loodzware opdracht voor bondscoach Sven Vanthourenhout: "Een fenomeen als van der Poel is niet kloonbaar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Vanthourenhout is aan zijn eerste weken als bondscoach van de Belgische veldrijders bezig. Maar er staat de West-Vlaming een loodzware opdracht te wachten gezien de erfenis en de resultaten van vorige bondscoach Rudy De Bie.

De Belgische veldrijders moeten momenteel hun meerder erkennen in de Nederlanders. "Er is een belangrijke generatiewissel gaande", vertelt Vanthourenhout in HLN. "Enkele Belgische coryfeeën zijn afgehaakt, anderen zitten in de herfst van hun carrière. Van Vantornout of Pauwels moet het niet meer komen. Wel van de nieuwe generatie en de jeugd."

De Nederlanders doen het in alle categorieën opvallend goed. "Overal staan we sterk in de breedte, maar haalt Nederland de bovenhand. Met Mathieu van der Poel als exponent. Zorgwekkend? Zo scherp wil ik het niet stellen. We moeten het aanvaarden, maar mogen niet berusten. Alert blijven voor talent en daar omzichtig mee omspringen, is de boodschap. Míjn boodschap, voor een deel."

Niet toveren

"Wees gerust: we zullen nóg scoren met het beschikbare potentieel, hoe moeilijk ook. Maar ik kan natuurlijk niet toveren. Een fenomeen als van der Poel is niet kloonbaar", besluit de bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties