Analyse Alle beetjes helpen voor Wout Van Aert, maar krijgen we woensdag écht nog eens spanning?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Mathieu van der Poel blijft dominant, al heeft Wout Van Aert wel het nodige vertrouwen getankt

Alle beetjes helpen voor Wout Van Aert, maar krijgen we woensdag écht nog eens spanning?
Foto: © photonews

Weinig verrassende uitslagen in het afgelopen crossweekend. Mathieu van der Poel won zowel de GP van Brabant als de Superprestige in Ruddervoorde en dikte zijn totaal aan tot 11 overwinningen in het nog prille seizoen.

Twee op twee voor Mathieu van der Poel. Zaterdag won hij in eigen land de GP van Brabant in Rosmalen, al was de concurrentie minder groot door het wegvallen van Wout Van Aert en Lars van der Haar.

De Nederlandse kampioen had de zege al snel op zak en kon het publiek nog wat vermaken met enkele van zijn skills. "Een opwarmertje voor Ruddervoorde", liet van der Poel weten. Niets was minder waar. Eén ronde had van der Poel nodig om afstand te nemen van zijn concurrenten - en vooral Wout Van Aert dan - in Ruddervoorde.

Van Aert eindigde uiteindelijk op 10 seconden, hield daar een goed gevoel aan over, maar spanning was er eigenlijk nooit. Het leek wel of van der Poel op automatische piloot reed en pas de turbo zou laten aanslaan indien hij Van Aert uit één of andere bocht zag naderen.

Mentaal belangrijk

Al kan de wereldkampioen natuurlijk enkele positieve zaken meenemen uit Ruddervoorde. Ten eerste, de kloof bleef dit seizoen zelden zo klein tussen de Grote Twee. Ten tweede toonde Van Aert wel dat hij meer dan klaar is voor de Koppenbergcross. En dat is natuurlijk een parcours op zijn maat.

De kloof tussen beide tenoren is nog lang niet gedicht, maar alle beetjes helpen. Ook dit zal voor een mentale opkikker zorgen bij Van Aert. Maar hopelijk krijgen we op Allerheiligen wel spanning te zien in Oudenaarde.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties