Europees kampioen Toon Aerts tevreden, maar toch... "Daardoor mis ik net het podium"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Europees kampioen Toon Aerts tevreden, maar toch... "Daardoor mis ik net het podium"
Foto: © photonews

Geen zege voor de Telenet Fidea Lions in Ruddervoorde, wel twee renners in de top vier met Lars van der Haar en Europees kampioen Toon Aerts. Die laatste blikte tevreden terug op zijn wedstrijd.

"Bij de start had ik even geluk omdat ze bij de materiaalpost tegen de grond gingen. Maar ik kon er langs schuiven", vertelt Toon Aerts bij zijn team. "Ik heb het vaak moeilijk op dit bochtenrijke parcours. Maar vandaag liep het blijkbaar wel goed."

Al speelde de wind natuurlijk wel een belangrijke factor. "Door de wind was het mijn bedoeling om elke ronde op te schuiven. Toen we bij Lars kwamen ben ik op kop beginnen rijden, daarvoor kon ik vaak in de wielen rijden. Op dat moment heb ik het tempo opgedreven. Michael kende materiaalpech en Laurens kon, een beetje tot mijn eigen verbazing, niet mee."

Tempo hoog

Het werd uiteindelijk een vierde plek voor Aerts. "Dan hebben we het tempo zo hoog gelegd dat niemand kon terugkeren. We namen ieders een ronde op kop voor onze rekening. In de laatste ronde maakte ik mijn enige foutje van de wedstrijd en daardoor mis ik net het podium. Maar ik gun het Lars zeker. Ik heb een goed weekend gehad en dat is het belangrijkste", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties