Ministage werpt vruchten af bij Marlux-Napoleon Games-crossers: "Rijd ik niet lek..." en "Had zeker vierde kunnen worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ministage werpt vruchten af bij Marlux-Napoleon Games-crossers: "Rijd ik niet lek..." en "Had zeker vierde kunnen worden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Marlux-Napoleon Games werd er vorige week door ploegleider Gianni Meersman een ministage ingelegd om een crisis af te wenden. En daar kon men in Ruddervoorde al meteen de vruchten van plukken, zo bleek.

Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt deden lang mee voor de ereplaatsen, maar werden uiteindelijk respectievelijk 6e en 7e. Maar beide West-Vlamingen hadden wel de nodige pech. "Ik reed een eind voor de post lek. Onder meer op de verharde strook naar de finish verloor ik veel tijd", aldus Vanthourenhout bij zijn team.

"Rijd ik niet lek, dan doe ik zeker mee voor die derde plek. Ik voelde me beter dan de voorbije crossen. Ik verbeterde zelfs naar het einde van de wedstrijd: dat is een positief teken."

En ook Iserbyt kende dus de nodige pech. "Ik viel op de balk, maar de pijn aan mijn schouder en ribben hinderde me niet", zegt de ex-wereldkampioen bij de beloften. "Maandag toch een check-up laten doen. Maar ik voel dat die twee lange trainingen in de Ardennen op een goed moment kwamen. Na mijn ziekte had ik die nodig. Jammer van die val, want ik had zeker vierde kunnen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties