Na meest succesvolle seizoen ooit kiest Greg Van Avermaet met het oog op 2018 voor hetzelfde recept

Redactie
| 0 reacties
Na meest succesvolle seizoen ooit kiest Greg Van Avermaet met het oog op 2018 voor hetzelfde recept

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Winst in de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Prijs, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Het was ongetwijfeld het meest succesvolle seizoen ooit voor Greg Van Avermaet. En dus kiest hij met het oog op 2018 voor dezelfde voorbereiding.

Van Avermaet lag vorig jaar door enkelbreuk in het tussenseizoen zes weken stil. Maar zijn aanpak rendeerde en dus zal Van Avermaet het opnieuw zes weken kalm aan hebben gedaan met het oog op volgend seizoen. " Ik ben ook wel al eens wat gaan lopen of mountainbiken met vrienden, maar ik beschouw dat als vakantie", opent Van Avermaet.

'Verslaafd aan sporten'

"Ik kan niet stilzitten. Dat is de aard van het beestje. Ik ben verslaafd aan sporten. Maar op 11 november begin ik echt: de eerste trainingen op de fiets, naar de fitness... Het staat nog niet helemaal vast, maar de kans is groot dat ik eind november al naar Spanje trek om daar te trainen" klinkt het in HNB.

Het wordt dus dezelfde voorbereiding als bij zijn enkelbreuk, die hem nochtans eerst zorgen baarde. "Toen moest ik door die enkelbreuk zes weken aan de kant staan. Maar dat heeft goed uitgepakt, dus wil ik dat nog eens herhalen", aldus de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties