"Als je de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race kan winnen, dan verdien je sowieso om de Flandrien te winnen"

Redactie
| 0 reacties
"Als je de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race kan winnen, dan verdien je sowieso om de Flandrien te winnen"

Philippe Gilbert is één van de vijf genomineerden om volgende week dinsdag Flandrien van Het Nieuwsblad te worden. Volgens bondscoach Kevin De Weert is Gilbert één van de topfavorieten.

Gilbert won dit seizoen voor het eerst 'Vlaanderens Mooiste' en was ook de beste op en rond de Cauberg. "Als je de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race kan winnen, dan verdien je sowieso om de Flandrien te winnen", zegt De Weert. "En dan nog die manier waarop hij beide wedstrijden wint."

"Over de Ronde weten we genoeg maar ook zijn zege in de Amstel heeft een enorme indruk gemaakt. Hij valt, lijkt uit koers te zijn en keert dan toch nog terug om met Kwiatkowski voor de zege te spurten. De manier waarop hij Kwiatkowski erop legt, spreekt voor zich. Die zege in de Amstel bewijst ook nog eens hoe hard Phil kan zijn voor zichzelf."

"Ik ben ervan overtuigd dat Phil ook in Roubaix kan uitblinken"

Gilbert wil nog wat graag Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo winnen. "Ik ben ervan overtuigd dat Phil ook in Roubaix kan uitblinken. We zijn even oud. Ik heb in de jeugdcategorieën vaak genoeg met hem over de kasseien gereden. Hij kan dat. Hij gaat zich ook niet meer uithongeren voor de Ardennenklassiekers zodat hij met een kilootje meer aan de kasseien kan beginnen, wat nooit een nadeel is", besluit de bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties