Niels Albert over Koppenberg: "Dat vond ik niet nodig van Mathieu, toppers zoals zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen"

Redactie
| 0 reacties
Niels Albert over Koppenberg: "Dat vond ik niet nodig van Mathieu, toppers zoals zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen"

Niels Albert verwacht nu woensdag een eerste echte superstrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Toch vond de ploegleider van Van Aert niet dat de Nederlander de favorietenrol op de Koppenberg aan zijn pupil moest doorgeven.

Albert ziet alvast kansen voor Van Aert. "Ik zeg niet dat hij gaat winnen, maar ik geloof wel dat we voor het eerst een superstrijd gaan zien tussen hem en Mathieu", vertelt Albert in zijn column in HLN. "Iedereen moet daar eerlijk in zijn: Wout was goed in Ruddervoorde."

"Dat was een parcours duidelijk op maat van Van der Poel, erg technisch en zo, maar hij hield vanaf de tweede ronde gelijke tred. Dat heeft hem deugd gedaan. Ja, hij zat op zijn maximum, maar Mathieu ook, dat ben ik zeker. Anders rijdt hij wel verder weg."

"Maar Wout moet ook geen verstoppertje te spelen"

Na afloop stelde de Nederlander dat Van Aert favoriet was voor woensdag. "Dat Mathieu de favorietenrol voor de Koppenberg nadien probeerde door te schuiven naar Wout vond ik niet nodig. Hij heeft al zo veel gewonnen - dan moet je dat niet doen. Maar Wout moet ook geen verstoppertje te spelen. Toppers zoals zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties