Woensdag hét duel tussen Van Aert en van der Poel? "Denk dat we morgen het duel gaan krijgen waar iedereen al zo lang naar uitkijkt"

Redactie
| 0 reacties
Woensdag hét duel tussen Van Aert en van der Poel? "Denk dat we morgen het duel gaan krijgen waar iedereen al zo lang naar uitkijkt"
Foto: © photonews

Woensdag trekken de veldrijders naar Oudenaarde voor de Koppenbergcross. En dat is een unieke kans voor Wout Van Aert om zijn zelfvertrouwen op te krikken. Dat weet ook ploegleider en mentor Niels Albert.

Krijgen we woensdag dan toch eindelijk spanning in de cross? "Ik ben eens benieuwd: ik denk dat we morgen het duel gaan krijgen waar iedereen al zo lang naar uitkijkt", opent Albert in HLN. "Op de Koppenberg krijgt Wout een parcours dat op zijn lijf geschreven is. Het is een mooie kans om die eerste 'klassieker' te winnen."

'Extra gemotiveerd'

En de cross in Oudenaarde heeft natuurlijk een voorgeschiedenis. "De Koppenbergcross is een heel speciale voor Wout. Het is de wedstrijd waarin hij drie jaar geleden is doorgebroken bij het grote publiek, na een intens duel met Sven Nys. Zo'n eerste grote zege, die vergeet je niet meer. Wout gaat straks extra gemotiveerd zijn."

"Ik was destijds ook zo: als ik naar Loenhout of Oostmalle moest - of beter: mocht - dan was ik vanzelf klaar. Ik deed die crossen zo graag en had er zo vaak gewonnen dat ik vanzelf twee kilometer per uur rapper ging rijden. Bij Wout werkt dat net zo. De Koppenberg is zijn cross. Gewoon door daar te starten, krijgt hij al energie en kracht. Zijn zelfvertrouwen krijgt er automatisch een boost. En je weet wat ik altijd zeg: een cross win je voor 70 procent in het 'koppeke'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties