Bart Wellens ziet wél voordelen aan dominantie van der Poel: "Dat hebben ze niet van mij of van Nys of Albert... Dat zien ze bij Mathieu"

Redactie
| 0 reacties
Bart Wellens ziet wél voordelen aan dominantie van der Poel: "Dat hebben ze niet van mij of van Nys of Albert... Dat zien ze bij Mathieu"
Foto: © photonews

Terwijl er de laatste tijd vaak geklaagd wordt dat het veldrijden te saai is geworden, ziet ploegleider Bart Wellens voordelen aan de dominantie van Mathieu van der Poel. Volgens de voormalige wereldkampioen komt dat het veldrijden bij de jeugd ten goede.

"Als van der Poel een echte Belg was, zouden de supporters misschien minder klagen", vertelt Wellens bij Sporza. "Mij maakt het niet uit dat hij al alles gewonnen heeft. Als Van Aert het WK wint, dan is iedereen dit weer vergeten. Iedereen is zo goed als zijn laatste koers."

Niet bepaald spannend

Toch houdt de Nederlander het vaak niet bepaald spannend door er meteen vandoor te gaan. "Soms denk ik ook dat dat misschien verstandiger zou zijn, maar als hij wacht en pech heeft in de voorlaatste ronde, dan verliest hij. Als hij al veel voorsprong heeft, kan hij wel nog winnen."

"Hij is een attractieve renner en ook als hij minuten voorsprong heeft, verzorgt hij de show"

Wellens maakte zo'n dominantie in 2003-2004 zelf mee. "Als renner wacht je dan niet. Je wil laten zien hoeveel beter je bent. Dat wordt ook niet saai, want je begint voor jezelf dingen te zoeken in de cross. Ik probeerde altijd mijn rondetijden te verbeteren. Voor van der Poel is dat eens jumpen, eens sneller door een bocht rijden, ..."

"Hij amuseert zich daarmee. Het kan dus ook niet dat het publiek het saai vindt. Hij is een attractieve renner en ook als hij minuten voorsprong heeft, verzorgt hij de show. Dat wil de jeugd zien. We hebben Van der Poel net nodig. Ik zie dat aan de jeugd. Ze willen allemaal jumpen. Dat hebben ze niet van mij of van Nys of Albert, dat zien ze bij Mathieu. Dat is de cyclocross waar de jeugd naar opkijk

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties