Drie op drie voor de 'Koningin van de Koppenberg'? "Een wonder nodig "
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Jolien Verschueren beseft dat een drie op drie op de Koppenberg moeilijk wordt

Drie op drie voor de 'Koningin van de Koppenberg'? "Een wonder nodig "

Bij de mannen won Wout Van Aert de afgelopen drie edities van de Koppenbergcross, maar ook bij de vrouwen is er iemand die het parcours heel tof vindt. Jolien Verschueren haar bijnaam is niets voor niets de 'Koningin van de Koppenberg'.

Na een sleutelbeenbreuk is Verschueren wel nog niet de oude. "Ik ben de voorbije week op training al eens gepasseerd, maar ik kon toen jammer genoeg nog niet op het parcours", opent ze. "Er zullen mensen zijn die verwachten dat ik met de vingers in de neus zal winnen. Het parcours is met die steile stroken wel in mijn voordeel, maar na mijn afwezigheid is het niet realistisch om nu al mee te draaien met de toppers."

"Om mee te strijden voor de overwinning moet er een wonder gebeuren. Ik wil daar wel in geloven, maar als ik bij de eerste vijf kan eindigen, zal ik al heel blij zijn. Na mijn schouderblessure zou dat een fantastische prestatie zijn, maar top tien is ook al mooi. Op dit niveau van wedstrijden heeft de concurrentie dit seizoen stappen vooruit gezet", klinkt het bij de kopvrouw.

Ruddervoorde

Ardooie en Boom waren hoopgevend, Ruddervoorde was dat niet. "In Ruddervoorde heeft iemand veertig bochten geteld. Zoveel draaien en keren, dat is niets voor mij. Als je dan na een slechte start ingesloten raakt, is het moeilijk om op te schuiven. Na één ronde heb ik soms bijna vijftig seconden achterstand op de leiders", besluit Verschueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties