Drie op drie voor Groot-Brittannië op de Koppenberg, Verschueren op de terugweg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Drie op drie voor Groot-Brittannië op de Koppenberg, Verschueren op de terugweg
Foto: © photonews

De Koppenbergcross bij de vrouwen is gewonnen door de Britse Helen Wyman, waardoor Groot-Brittannië met Tulett (junioren) en Pidcock (beloften) een drie op drie beet heeft. Compton werd tweede, Verschueren knap derde.

Er stonden enkele grote namen niet aan de start in Oudenaarde. Cant kreeg opnieuw te maken met maag- en darmproblemen, maar ook Worst en de Boer waren er niet bij. De Amerikaanse Compton en Wyman waren wel goed weg, in tegenstelling tot vrouw in vorm Maud Kaptheijns. Die kende een mindere dag en had al na één ronde bijna 30" achterstand.

Comeback Verschueren

De altijd traag startende Jolien Verschueren, die de afgelopen twee edities won, kwam ook vooraan aansluiten. De kopvrouw van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice moest even later wel afhaken, al bleef haar achterstand op leidsters Compton en Wyman status quo.

Op de Koppenberg sloeg Wyman een kloof op Compton, Verschueren probeerde dan weer het gaatje op nummer twee Compton te dichten. Maar de plaatsen lagen vast twee ronden voor het einde. Wyman bezorgde Groot-Brittannië drie op drie. Compton reed naar de tweede plek en Verschueren vervolledigde het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties