Eén grote favoriet en één grote afwezige voor het EK in Tabor, maar heel wat medaillekandidaten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eén grote favoriet en één grote afwezige voor het EK in Tabor, maar heel wat medaillekandidaten

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag kan de eerste van drie kampioenentruien gewonnen worden in het veldrijden. Op het Europees kampioenschap van Tabor lijkt niks of niemand Mathieu van der Poel iets in de weg te kunnen leggen.

Nee, geen Wout Van Aert aan de start op het EK in Tabor. Zoals u ongetwijfeld al weet neemt Van Aert rust met het oog op de rest van het veldritseizoen én natuurlijk het volledige voorjaar dat hij op de weg gaat afwerken. Van Aert trekt dus niet naar Tsjechië, maar wel naar het Italiaanse Lucca.

En dat betekent dat er zondag slechts één topfavoriet is voor goud op het EK. Mathieu van der Poel staat bij alle bookmakers in het rood aangeduid om de Europese kampioenentrui te pakken. Het enige scenario dat hij moet vrezen, is (materiaal)pech.

Een scenario zoals vorig jaar zal van der Poel niet meer toestaan. Toen ging Toon Aerts verrassend met EK-goud aan de haal na een kat- en muisspel tussen Van Aert en van der Poel. Nee, dat zal de Nederlander geen tweede keer laten gebeuren.

De grootste outsider om van der Poel van het goud te houden, komt uit eigen land. Lars van der Haar bewees de laatste weken over een uitstekend vormpeil te beschikken. En ook Toon Aerts toonde op de Koppenberg dat hij klaar is voor de maand november. Maar een nieuwe Europese trui? Dat wordt erg moeilijk. De strijd om de bronzen medaille is dan weer helemaal open met verschillende (Belgische en Nederlandse) kandidaten.

De favorieten van Wielerkrant.be:

**** Mathieu van der Poel
*** Lars van der Haar en Toon Aerts
** Laurens Sweeck, Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout
* Corné van Kessel, Kevin Pauwels, Daan Soete en Jens Adams

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties