Jolien Verschueren op het podium op 'haar' Koppenberg: "Ik had twijfels, maar ..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jolien Verschueren op het podium op 'haar' Koppenberg: "Ik had twijfels, maar ..."
Foto: © photonews

Ondanks een hele resem afwezigen zoals Cant, de Boer en Worst, reed onze landgenote Jolien Verschueren naar het podium in de Koppenbergcross. En daar was ze zeker tevreden mee.

Verschueren komt uit een moeilijke periode en had geen te hoge verwachtingen van 'haar' Koppenberg. "Ik had gehoopt om bij de eerste tien te eindigen, dus ik ben heel blij met het podium", aldus Verschueren over haar derde plek in een eerste reactie. "In Boom was de conditie al goed. Over Koksijde en Ruddervoorde was ik dan weer niet tevreden.

Twijfels

"Ik had twijfels, maar dit was de bevestiging dat de conditie niet weg is", aldus Verschueren. "Ik ben er in de wedstrijd zelf in blijven geloven. Anderzijds zag ik ook wel dat ik op de klim naderde, maar dat ik op de technische stukken tijd verloor. Een derde plaats was het hoogst haalbare. Ik denk dat ik er toch redelijk dichtbij kwam."

De toeschouwers speelden een grote rol voor thuisrenster Verschueren. "Het publiek zorgde ervoor dat ik er voor bleef gaan. Je moet hier het beste van jezelf geven en dan strandt je wel op je plaats. Het is een mooie wedstrijd en ik heb ervan genoten", besluit Verschueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties