Koppenberg stelt niet teleur, Mathieu van der Poel rekent af met zwarte beest na spektakelstuk

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Koppenberg stelt niet teleur, Mathieu van der Poel rekent af met zwarte beest na spektakelstuk
Foto: © photonews

De Koppenbergcross is absoluut geen teleurstelling geworden. Na een spannende strijd trok Mathieu van der Poel aan het langste eind op de Koppenberg. Toon Aerts werd tweede, Lars van der Haar derde.

Bij de start schoot Mathieu van der Poel meteen uit zijn klikpedaal, maar dat belette hem niet om even later al meteen een kloofje te slaan in de eerste ronde. Het verschil bleef beperkt. Aerts en Van Aert kwamen aansluiten. Lars van der Haar, leider in de DVV-Trofee, vervolledigde het groepje waardoor ze vooraan met vier waren.

Het was voor één keer niet van der Poel, maar wel Europees kampioen Aerts die er de pees oplegde. Met nog vier ronden te gaan ging van der Haar er op de Koppenberg vandoor. Aerts stopte af, van der Poel en Van Aert keken naar elkaar. In geen tijd had de Nederlander een voorsprong van om en bij de 13" op het trio.

Van Aert weg

Van Aert moest reageren en deed dat ook. De wereldkampioen nam van der Poel en Aerts op sleeptouw, maar daar kwam plots van der Poel als een duiveltje uit een doosje. Hij ging op en over Van Aert en ging op avontuur met van der Haar. Van Aert kon niet meer volgen en het werd een strijd tussen twee Telenet Fidea Lions en topfavoriet van der Poel.

Van der Poel had nog één kartouche over en benutte die vol in de laatste ronde. Aerts probeerde, maar moest een gaatje laten. Bij zijn ploegmaat van der Haar was het helemaal op. De Europese kampioen kwam nog dichtbij, maar zag van der Poel voor het eerst bij de profs zegevieren op de Koppenberg. Van Aert viel als vierde net naast het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties