Mathieu van der Poel gaat erbij liggen na de finish: "Nog nooit zo diep gegaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel gaat erbij liggen na de finish: "Nog nooit zo diep gegaan"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel moest er na zijn zege op de Koppenberg meteen bij gaan liggen. De Nederlander moest helemaal in het rood gaan om een eerste keer te zegevieren in Melden (Oudenaarde).

Helemaal uitgeput kwam van der Poel een reactie geven voor de camera's. "Ik ben heel diep moeten gaan", hijgde de Nederlander nog na. "Ik ben wel al een paar keer gaan liggen na de meet. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo diep ben gegaan om een cross te winnen. Ik dacht dat Toon nog zou terugkomen. Het was zwalpen tot de meet en geen meter verder."

Van der Poel maakte het verschil - het is eens iets anders - in de slotronde. "Ik voelde dat ik de beste kaarten had in de laatste ronde. Ik wist ook waar ik ging demarreren, want dat was mijn sterkste stuk. Net voor ik de kasseien opdraaide, leek het of hij (Toon Aerts, red.) nog heel dicht kwam. Hij was ongelofelijk sterk."

EK in Tabor

Over het feit of van der Poel gerecupereerd zou zijn tegen zondag voor het EK, was hij duidelijk. "Ik kan goed herstellen. Het is alleen maar goed voor de conditie", lachte hij nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties