Ontslagen bij Marlux-Napoleon Games, maar ploegleider Danny De Bie heeft nieuwe job beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ontslagen bij Marlux-Napoleon Games, maar ploegleider Danny De Bie heeft nieuwe job beet
Foto: © SC

Begin oktober werd Danny De Bie ontslagen bij Marlux-Napoleon Games na tegenvallende resultaten. Maar ondertussen heeft De Bie een nieuwe job in de wielerwereld beet.

Danny De Bie gaat vanaf vandaag aan de slag bij Tarteletto-Isorex. Hij vervangt er Rony De Vos, die er een meer overkoepelende functie krijgt en de lijnen mag uitzetten. "Danny vervangt Rony als ploegleider en werkt onder de vlag van Rony. Hij treedt op 1 november in dienst", legt teammanager Peter Bauwens uit bij Sporza.

"Danny moet jong talent gaan scouten, nieuwe renners aantrekken, de trainingen opvolgen en onze renners en rensters een stapje hoger brengen", klinkt het.

'Ontslag onverwacht'

Ook De Bie zelf is een tevreden man. "Peter en ik hebben altijd een goed contact onderhouden", zegt de ploegleider. "Een kleine twee jaar geleden werkte ik een tijdlang voor hem en na mijn ontslag bij Marlux was de keuze snel gemaakt."

"Mijn ontslag kwam onverwacht, maar ik ben nooit in paniek geraakt. Op mijn leeftijd doe je dat niet meer. Ik kijk uit naar deze nieuwe kans. Het is een stapje lager, een kleinere ploeg, maar met dit team kun je progressie maken. Ik wil hen naar een hoger niveau brengen", aldus De Bie.

Teammanager Jurgen Mettepenningen (Marlux-Napoleon Games) met Danny De Bie
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties