Ook Mario De Clercq heeft zijn mening over de tweestrijd tussen Mathieu en Wout op de Koppenberg

Redactie
| 0 reacties
Ook Mario De Clercq heeft zijn mening over de tweestrijd tussen Mathieu en Wout op de Koppenberg
Foto: © photonews

De Koppenbergcross zal er helemaal anders uitzien dan vorig jaar, maar één ding is zeker: het moet en zal een tweestrijd worden tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Volgens Mario De Clercq is de Nederlander in het voordeel.

Het parcours zelf zal er helemaal anders uitzien dan vorig jaar. "Het zal iets helemaal nieuw zijn. Ze gaan nu op de kasseien naar boven rijden, wat ik wel aangenaam vind", vertelt De Clercq in HLN. "Want nu kunnen we wel zeggen dat de renners tien of negen keer de Koppenberg zullen oprijden. Vroeger reden ze naast de Koppenberg in de weide."

Iedereen hoopt (eindelijk) op een spannend duel tussen beide tenoren. "Of we nu een duel tussen Van Aert en van der Poel zullen krijgen, weet ik niet. Persoonlijk denk ik dat Van der Poel opnieuw zal domineren. Niet enkel omdat het de Koppenberg is, maar er komt ook een afdaling in voor en dat zal ook spektakel geven."

Afdaling

"Van der Poel zal wegrijden op een technisch stuk en volgens mij zal dat in de afdaling gebeuren. Als je kijkt naar Ruddervoorde, dan rijdt hij gewoon weg op een zandstrook van twintig meter. Straf", besluit de sportief coördinator van Marlux-Napoleon Games.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties